Se încarcă

Blue Air

Conditii transport bagaje

 1. GREUTATEA BAGAJULUI
  1. Fiecare pasager are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cala cu dimensiunile maxime de 100x80x30 cm.Bagajul de cala va fi taxat in functie de perioada de calatorie, astfel:

   • in Extra Sezon (15 Decembrie 2016 - 15 Ianuarie 2017, 08 Aprilie 2017 - 23 Aprilie 2017, 15 Iunie 2017 - 17 Septembrie 2017) - TARIFE SI SERVICII
   • in Sezon (16 Ianuarie 2017 - 07 Aprilie 2017, 24 Aprilie 2017 - 14 Iunie 2017, 18 Sptembrie 2017 - 28 Octombrie 2017) - TARIFE SI SERVICII

   Taxa pentru bagajul de cala achizitionat la aeroport in cadrul formalitatilor de check-in/ticketing este de 50 euro/bagaj/segment de zbor.

   • Greutatea maxim admisa a unei piese de bagaj de cala este de 32 kg.
   • Greutatea pieselor de bagaj de cala nu poate fi cumulata intre doi sau mai multi pasageri.
   • Pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (Infanti) se accepta gratuit un bagaj de cala de pana la 32 kg.
   • In cazul in care pentru infant se aduce un carucior, alcatuit din una sau mai multe piese, acesta va fi considerat bagaj de cala, iar orice alt bagaj al acestuia va fi taxat conform conditiilor de calatorie pentru bagajul unui adult.
  2. Bicicletele sunt acceptate la transport numai ca bagaj de cala in schimbul unei taxe de 25 EUR/ bucata/segment de zbor.

  3. Pentru transportul echipamentului sportiv de golf, schi, schi nautic care nu depaseste greutatea de 32 kg, se percepe o taxa 30 EUR/ bucata/ pasager/ segment de zbor. Acesta necesita ambalare in husa corespunzatoare pentru transportul cu avionul.

 2. OBIECTE CARE NU SE ACCEPTA IN BAGAJ
  1. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra:

   • Obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor, cele specificate in Instructiunile Tehnice pentru Transportul Aerian ale Bunurilor Periculoase emise de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI) si in cele ale Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) precum si in reglementarile noastre (mai multe detalii puteti cere de la noi).
   • Obiecte care sunt interzise pentru transport prin legile, regulile, ordinele in vigoare ale oricarui stat in/din care calatoriti.
   • Obiectele care sunt considerate de noi periculoase, datorita formei, volumului sau greutatii.Informatii despre obiectele care nu sunt acceptate va pot fi oferite la cerere.
   • Materiale radioactive
   • Armele si armele de foc, munitiile letale sau neletale, altele decat cele pentru vanatoare sau sport.Exceptie de la aceasta regula fac:
   • Armele si armele de foc si munitie pentru vanatoare sau tir sportiv care pot fi transportate numai ca Bagaje de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie sa fie desfacute in partile componenete si impachetate corespunzator separate de munitia aferenta. Transportul munitiei se face conform Regulilor pentru Transportul Bunurilor Periculoase ale ICAO si IATA. Armele si munitia trebuie declarate la check-in.
   • Armele de panoplie, spade, pumnale si alte obiecte similare care pot fi transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie declarate la check-in.
   • Cutitele de uz casnic si alte obiecte similare transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Aceste obiecte trebuie declarate la check-in.
  2. Nu trebuie sa introduceti in Bagajul de Cala bani, bijuterii, metale pretioase, laptop, obiecte electronice personale, documente importante, acte, pasapoarte sau alte documente de identitate. Nerespectarea acestei recomandari ne exonereaza de responsabilitate pentru pierderea, deteriorarea sau distrugerea obiectelor mentionate, produsa in timpul manipularii sau transportului.

 3. BAGAJUL DE CALA
  1. Cand Bagajul dumneavoastra de Cala va fi predat la check-in, el va intra in custodia noastra si vom emite o Eticheta de Identificare. Va recomandam ca pe Bagajul de Cala sa inscriptionati numele, adresa dumneavoastra si un numar de telefon la care puteti fi contactat.

  2. Bagajul de Cala va fi transportat cu aceeasi aeronava ca si dumneavoastra.Daca acest lucru nu va fi posibil din motive independente de vointa noastra, avem obligatia sa il transportam pana la destinatia dumneavoastra care este inscrisa pe biletul electronic, intr-un interval de timp cit mai scurt posibil.

  3. Aeroportul Catania si Aeroportul Napoli percep o taxa de agentie de 8 euro, respectiv 5 euro, pentru incasarea taxei de bagaj. Taxa de bagaj poate fi achitata in oricare dintre agentiile Blue Air.

  4. Bagaj cu valoare declarata pentru transport pe zborurile BLUE AIR

   1. Ca operator de transport aerian, Blue Air poate accepta transportul unui bagaj cu valoare declarata, valoare care poate fi mai mare decat limitele de 1.131 Drepturi Speciale de Tragere – SDR, daca pasagerul a indeplinit anumite conditii. Pasagerul trebuie sa declare intentia de a inregistra propriul bagaj cu valoare declarata la urmatoarea adresa de mail: bbugcxh@blue-air.ro, incluzand declaratia completata si documentatia doveditoare (facturi, chitante, etc.), cu cel putin zece zile lucratoare inainte de data calatoriei pentru a primi acceptul prealabil.
   2. Pasagerul declara intentia de a inregistra propriul bagaj cu valoare declarata cu conditia ca in limita de timp stabilita in paragraful 1, sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

    • Pasagerul se afla in posesia unui bilet valid pe un zbor Blue Air.
    • Pasagerul delcara valoarea bagajului pentru transport.
    • Limitarea raspunderii pentru valoarea declarata este de 4000 euro.
    • Pasagerul trebuie sa prezinte la adresa de email mentionata mai sus un inventar al articolelor ce vor fi transportate cu valoare declarata, solicitare semnata de acesta.
    • Pasagerul trebuie sa declare ca impachetarea bagajului este obligatia sa, iar Transportatorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru aceasta impachetare.
    • Pasagerul trebuie sa declare acordul sau ca bagajul sa fie verificat imediat inaintea calatoriei pentru a se stabili daca continutul si valoarea articolelor din bagaj sunt aceleasi cu valoarea si continutul declarate in inventar si sunt in conformitate cu obligatiile mentionate in paragraful 2.5.
    • Pasagerul trebuie sa plateasca o taxa suplimentara in valoare de 50 euro pentru valoarea declarata.
   3. La indeplinirea cerintelor prevazute in paragraful 2, angajatul Blue Air va emite un document pentru valoarea din paragraful 2.7.

   4. Inainte de prezentarea bagajului pentru inregistrare, pasagerul trebuie sa contacteze angajatul Blue Air, cu cel putin trei ore inaintea zborului, pentru a completa o Declaratie pentru Valoare Declarata si pentru a se asigura ca actiunile mentionate la punctul 2.6 sa fie efectuate. Pasagerul nu trebuie sa impacheteze bagajul intr-un mod care impiedica verificarea acestuia sau intr-un ambalaj care ar putea fi deteriorat prin verificare.

   5. In cazul in care verificarea efectuata in conformitate cu paragraful 2.6 a stabilit o neconcordanta intre bagaj si valoarea declarata si/sau inventarul prezentat, Transportatorul isi rezerva dreptul de a refuza transportul bagajului declarat in conformitate cu termenii si conditiile Declaratiei de Valoare Declarata transmisa si bagajul sa fie transportat conform conditiilor generale de transport (ca bagaj inregistrat fara valoare declarata). In astfel de cazuri, taxa platita de pasager in conformitate cu paragraful 2.7 nu va fi rambursata.

   6. Pasagerul nu poate prezenta pentru transport un bagaj cu valoare declarata aflat in recipiente neadecvate, precum cutii de carton, pungi, saci, ghiozdane, valize din material usoare, etc, care nu pot asigura integritatea bagajelor. Pasagerul nu trebuie sa includa in bagajul cu valoare declarata urmatoarele: bani, bijuterii, metale pretioase, chei, camere video, calculatoare, medicamente, ochelari, ochelari de soare, lentile de contact, ceasuri, telefoane mobile, dispozitive electronice personale, documente importante, tigari, tutun sau produse din tutun sau alte valori, documente de afaceri, pasapoarte, artefacte, picturi sau alt tip de arta si alte documente de identitate.

   7. In cazul in care verificarea bagajului efectuata in conformitate cu paragraful 2.6 a stabilit ca ambalarea speciala este necesara pentru a asigura integritatea bagajului, a articolelor din interiorul acestuia, sau a bagajului in sine, pasagerul trebuie sa se conformeze cu cerintele impuse de angajatul care a facut inspectia, in caz contrar Transportatorul are posibilitatea sa isi exercite drepturile in conformitate cu paragraful 5.

   8. Pasagerul trebuie sa isi inregistreze bagajul prezentand documentul eliberat in conformitate cu paragraful 4, purtand o inscriptie care atesta faptul ca verificarea a fost efectuata.

   9. In cazul unui bilet dus-intors, pasagerul trebuie sa completeze doua Declaratii de Valoare Declarata, una pentru fiecare segment de calatorie. In acest sens, fiecare declaratie va fi procesata separat in conformitate cu procedura mentionata mai sus, independent una de cealalta.

   10. Blue Air va acepta bagajul pentru transport cu o Declaratie Speciala de Valoare Declarata numai in cazul in care este “operatorul aerian” pe segmentul respectiv de zbor.

   11. La finalizarea zborului, pasagerul poate ridica bagajul prezentand o eticheta de bagaj si documentul mentionat in paragraful 4.

 4. BAGAJUL DE MANA
  1. Aveti dreptul la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 10 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. Dimensiunile bagajului includ toate accesoriile acestuia (roti, manere, buzunare exterioare etc). Pentru fiecare pasager va fi acceptata o singura piesa ca bagaj de mana. Infantul nu poate avea bagaj de mana, dar beneficiaza de avantajele prevazute la articolul 1.1. Poseta/borseta si aparatura electronica (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse in acest bagaj. Exceptie fac produsele cumparate din magazinele Duty Free din aeroport care vor fi prezentate la imbarcare si vor fi acceptate separat.

  2. Instrumentele muzicale care nu pot fi considerate periculoase, pot fi transportate ca bagaj de mana, daca respecta prevederile articolului 1. Pentru transportul in cabina aeronavei a unui instrument muzical care nu se incadreaza in dimensiunile si/sau greutatea prevazute la articolul 1. dar se incadreaza la articolul 1.1, pasagerul va trebui sa achite contravaloarea unui loc suplimentar daca locul este neocupat.

  3. In cazul in care un pasager se prezinta la poarta de imbarcare cu un bagaj care nu se incadreaza in dimensiunile si greutatea specificate la articolul 4.1., pasagerul va trebui sa achite o taxa de procesare in regim de urgenta a bagajului in valoare de 65 euro per bagaj/pasager/segment de zbor. Bagajul procesat in regim de urgenta va fi preluat si transportat ca bagaj de cala.

  4. Pentru indeplinirea conditiilor de calatorie inainte de imbarcare, fiecare pasager are obligatia de a cantari bagajul de mana si de a demonstra ca acesta intra in dispozitivele pentru verificare dimensionala. Personalul de check-in/imbarcare din aeroport are dreptul si obligatia de a verifica atat vizual, cat si prin masurare si cantarire bagajele pasagerilor pentru respectarea intocmai a regulilor stabilite pentru bagajul de mana. In caz de dubiu, are prioritate incadrarea in limita de greutate, fata de respectarea dimensiunilor geometrice. Rezultatul cantaririi se rotunjeste, in avantajul pasagerului, la numarul mai mic de kilograme.

  5. Ne rezervam dreptul de a refuza transportul oricarui bagaj de mana care nu indeplineste conditiile de la articolele 4.1. si pentru care pasagerul nu indeplineste conditiile mentionate la articolul 4.3. Pasagerilor care nu se conformeaza regulilor stabilite pentru bagajul de mana li se va refuza imbarcarea daca nu accepta ca bagajul respectiv sa fie depus in cala aeronavei. Compania Blue Air nu este raspunzatoare pentru daunele cauzate pasagerului de refuzul acestuia de a respecta aceste condit›ii de imbarcare.

 5. COLECTAREA SI LIVRAREA BAGAJULUI DE CALA
  1. Trebuie sa va colectati Bagajul de Cala in momentul in care ati ajuns la destinatie. Daca nu il luati intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, el este preluat in custodia noastra si va putem percepe o taxa de depozitare. Daca nu este reclamat si colectat in decursul acestei perioade, putem sa dispunem de el in orice mod fara a avea vreo responsabilitate materiala fata de dumneavoastra.

  2. Doar proprietarul Bagajului de Cala si al etichetei de Identificare are dreptul de a-l colecta.

  3. Bagajul de Cala intrat in custodia noastra nu va fi predat decit proprietarului in urma prezentarii Etichetei de Identificare sau oricarei persoane imputernicita legal.

 6. ANIMALE VII
  1. In cabina de pasageri se accepta transportul animalelor vii de mici dimensiuni din clasa PET (animal de companie + cusca, totalul fiind de maxim 6kg) caini sau pisici, in custi speciale de dimensiuni maxime 45 cm x 30 cm x 23 cm, cu obligatia proprietarului de a tine cusca in brate sau sub scaunul din fata pe durata zborului. In acest caz transportul se face contra unei taxe de 35 EUR/ animal/ segment de zbor daca biletul / SSR-ul este achizitionat de pe website-ul Blue Air sau prin Departamentul Reservation and Customer Service si contra unei taxe de 50 EUR/ animal/ segment de zbor daca acest serviciu este achizitionat in aeroport.

   Pasagerii care calatoresc cu PET (animal de companie, caine sau pisica + cusca de maxim 6kg) in cabina trebuie sa se prezinte la ghiseul de check-in din aeroport cu minim 90 de minute inainte de decolare, cu actele mentionate in art. 6.4, pentru a indeplini formalitatile necesare calatoriei cu PET, prezentarea la ghiseul de check-in fiind necesara si in situatia in care a fost efectuat check-in-ul online si/sau pasagerii nu au bagaj de cala ce trebuie inregistrat.

  2. In cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, caini sau pisici, in custi standardizate in conformitate cu reglementarile IATA, de dimensiuni maxime 120 cm x 80 cm x 80 cm, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Transportul se poate face contra cost, la tariful de 75 EUR/animal/ segment de zbor aplicabil la greutatea bruta (cusca plus animal) daca biletul este achizitionat de pe website-ul Blue Air sau prin Departamentul Reservation and Customer Service si 100 EUR/ animal/ segment de zbor daca serviciul este achizitionat in aeroport.

   Daca animalul transportat + cusca depasesc impreuna 32KG, se va aplica o taxa suplimentara de 50 EUR/ 50 GBP/ 250 RON, taxa ce se poate plati numai in timpul formalitatilor de check-in.

  3. Atat in cabina de pasageri, cat si in cala de bagaje pot fi transportati numai caini si pisici si numai in conditiile mentionate in articolele capitolului 6.

  4. Pentru a calatori cu animalul de companie intr-un stat membru al UE, animalele vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

   • sa aiba un microcip implantat sub piele;
   • sa aiba carnet de sanatate;
   • vaccinul antirabic sa fie valabil;
   • sa aiba pasaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.
  5. Pe zborurile catre Marea Britanie nu se accepta transportul animalelor vii, nici in cabina de pasageri, nici in cala de bagaje. Incepand cu 1 ianuarie 2012, pentru zborurile catre si din Irlanda se accepta transportul animalelor vii (caini si pisici) in conditiile stipulate mai sus (articolele 6.1, 6.2 si 6.3), la care se aplica si reglementarile disponibile aici.

  6. Pentru persoanele care calatoresc insotite de animalul de companie in cabina, alocarea locurilor se face pe penultimul rand, pentru a nu se crea nici un disconfort celorlalti pasageri.

 7. RAMASITELE UMANE
  1. Ramasitele umane nu sunt acceptate pentru transport pe zborurile de pasageri pentru nici o destinatie.
  2. Transportul urnelor funerare este posibil pe baza unui aranjament prealabil.
 8. ARME SI MUNITIE
  1. Pentru a putea transporta o arma trebuie sa respectati regimului armelor si munitiilor prevazut in legislatia specifica in materie si sa aveti un permis port-arma. Aceasta va fi introdusa in bagajul de cala, dezarmata, cu munitia ambalata separat. Conform reglementarilor IATA, un pasager nu poate transporta mai mult de 5 kg munitie/zbor.
  2. Taxa pentru transportarea unei arme este de 60 EUR/bucata/segment de zbor, platibila online sau la imbarcare ca Serviciu Special.

Compania isi rezerva dreptul de a modifica reglementarile cu privire la greutatea, dimensiunile si taxele aferente transportului de bagaje pe zborurile Blue Air inainte de inceperea calatoriei, sub rezerva comunicarii acestor modificari pe website-ul companiei la “Noutati” sau “Conditii de Calatorie”.