Barcelona

Zboruri din BARCELONA

 

 

Catalonia, taramul innobilat de legende si traditii de pe coasta estica a Peninsului Iberice, isi afla centrul propriului univers fascinant la Barcelona, capitala provinciei si al doilea oras spaniol important.

Explorand ‘Las ramblas’ la pas ti se ofera prilejul de a-i cerceta pe indelete atractiile cum ar fi ”Muzeul figurilor de ceara”

Avand o pozitie privilegiata pe coasta de nord-est a Peninsulei Iberice si pe malurile Marii Mediterane, Barcelona este al doilea oras din Spania, atat ca populatie cat si ca intindere. De asemenea, Barcelona este capitala Cataloniei, 1 din cele 17 Comunitati Autonome ce alcatuiesc Spania.

Fantasticele turle ale Templo Expiatorio de la Sagrada Familia (Biserica Sfintei Familii), domina peisajul aerian al Barcelonei, o enorma, neterminata catedrala apreciata pentru modelul elaborat si curbele ondulate caracteristice constructorului, arhitectul catalan Antonio Gaudi y Cornet. Unul dintre cele mai elegante bulevarde este Passeig de Garcia, artera care expune privirii avide de frumos urban doua dintre cladirile incomparabilului Antoni Gaudi –Casa Batllo si Casa Mila.

aeroport barcelona
este situat la 12 km Sud – Vest-ul Barcelonei

Variante de transport

De la aeroport in Barcelona se ajunge foarte usor cu urmatoarele mijloace de transport in comun: Autobuzele: Nr.46 - Plaza de España; Nr.L77 - Sant Joan Despí; Nr.Line N17 - Plaza de Catalunya; Alsa autocar - Figueres, Girona and Lleida; Autobuz direct - Sant Julià de Lòria; Novatel autocar - Andorra (statie de autobuz); Aerobus (A1, A2) - Plaza de Catalunya; Line L99 - Castelldefels;
Trenuri: Line 2 suburban train - Sant Celoni / Maçanet Massanes