BRUXELLES

Zboruri din BRUXELLES

Capitala Belgiei, Bruxelles, este sediul Uniunii europene si al NATO (Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord).

Centrul administrativ al Europei, orasul Bruxelles, surprinde prin arhitectura cladirilor in stil baroc, a muzeelor, dar si prin eleganta si varietatea localurilor. Atomul este un simbol al Bruxelles -ului.

Daca Bruxelles-ul este centrul Europei si Grand Place este centrul Bruxelles-ului, asta inseamna ca Grand Place este cel mai central loc din Europa si, poate, una dintre cele mai frumoase piete din lume.

Sf Michael and Gudula Cathedral – este una dintre cele mai importante catedrale din lume.

Manneken Pis este o statueta cunoscuta ca simbol national. Legendele spun ca Manneken ar fi fost fiul unui conte si ar fi stins ultima flacara a unui incendiu, dar statueta spune ceva despre ireverenta si excentricitatile bruxellezilor, care au ales ca acest baietas care urineaza sa fie un reprezentant al spiritului lor.

Cum ajung la aeroport? - Shuttle bus intre aeroport si Bruxelles din 15 in 15 min; Antwerp Express asigura legatura intre aeroport si orasul Antwerp din ora in oras; TREN: Pana la 4 trenuri pe ora asigura legatura intre aeroport si garile Bruxelles Nord, Bruxelles Centru si Bruxelles Midi. Mai mult, exista trenuri directe catre estul, sudul si vestul Belgiei.


este situat la 14 km nord de oras.

Posibilitati in Bruxelles? - Locuri de vizitat in Bruxelles sunt: Piata Mare (Grand Place), Galeriile Saint Hubert, Cartierul European, Les Marolles (cartierul traditional al orasului Bruxelles, dominat de Palatul Justitiei, cu numeroase restaurante, baruri si magazine de antichitati), Manneken Pis (este pentru Bruxelles ceea ce Turnul Eiffel este pentru Paris, sau Statuia Libertatii pentru New York), Palatul Regal (Resedinta oficiala a familiei regale).