Blue Air

Zboruri din BACAU

Pozitia si cadrul natural au favorizat dezvoltarea rapida a asezarii de pe Bistrita inca din Evul Mediu, Bacaul devenind un important nod de intersectie a principalelor artere comerciale din partea central vestica a Moldovei.

Municipiul Bacau nu apare ca un obiectiv turistic important pe harta tarii, iar orasul nu dezvaluie repere deosebite in acest sens. Totusi, la o privire mai atenta, ascunse printre cladirile impunatoare care marcheaza dezvoltarea recenta a orasului, apar locatii cochete care pot dezvalui o puternica amprenta culturala a orasului.

Reperele de baza sunt personalitatile care au onorat orasul de-a lungul timpului. Fie ca e vorba de un poet emblematic ca George Bacovia, sau de un savant ca Ion Borcea, vietile lor sunt onorate si readuse in memorie prin casele memoriale ingrijite pana in ziua de astazi. Biserica Precista, ctitorita de Stefan cel Mare, este una din cele mai reprezentative din colectia de lacasuri de cult bacauane.

Desi poate insuficient mediatizate, intr-o zona - Moldova - ce abunda de spiritualitate si cultura, bisericile, casele memoriale si complexele muzeale bacauane pot deveni o borna insemnata in traseul oricarui turist care poposeste pe aceste meleaguri.

aeroport bacau
este situat la 5 km de Bacau

Cum ajung la aeroport?

Transportul in comun se face cu autobuze, trasee 18, 22, 3, cost bilet = 0,20 Euro sau cu microbuze Mercedes, cost bilet = 0,25 Euro. Curse interne se fac la cerere.