Blue Air

Zboruri din BIRMIGHAM

Birmingham este al doilea oras ca marime din Marea Britanie atat ca marime cat si ca populatie.

Datorit cladirilor sale din Epoca Victoriana precum Primaria, Consiliul Local, Muzeul Orasului si Galeria de Arta orasul atrage un numar mare de vizitatori anual.

Viata de noapte este concentrata in cea mai mare parte in zona Broad Street si Brindleyplace unde se afla cele mai multe cluburi si baruri, iar langa oras se afla Complexul Star City.

Cu o economie bazata in principal pe servicii, si mai putin pe constructii are a doua cea mai mare economie dupa Londra din tara si are cel mai mare numar de persoane angajate in domeniile de administratie publica, sanatate si educatie.Tot aici se afla si fabrica constructorului de automobile Jaguar si Land Rover.

Datorita pozitionarii sale centrale orasul este un nod important cand vine vorba de transporturi cu o retea majora de autostrazi, cai ferate si canale navigabile.

Aeroportul Birmingham, localizat la 9.7 km Est de oras este al 7 lea cel mai aglomerat ca trafic de pasageri din tara,de aici companiile aeriene zburand catre destinatii in Euroa, Asia, Africa, America de Nord si Caraibe si Orientul Mijlociu.

Informatii utile - Cum ajung la aeroport?

Accesul catre aeroport se face cu autobuzul dar si cu trenul care pleaca din Gara Internationala.

Aeroport Birmingham