Blue Air

Zboruri din BOLOGNA

Bologna reprezinta un obiectiv ideal pentru turistii italieni si straini care cauta in Peninsula o vacanta culturala, dar si un moment de divertisment si odihna. Italienii numesc Bologna orasul „dotto“ (doct, erudit) pentru cea mai veche universitate din lume, orasul „rosso“ (rosu) pentru tendinta politica de stanga si pentru culoarea acoperisurilor si a caselor, si orasul „grasso“ (gras) pentru excelenta sa gastronomie, cunoscuta si apreciata la nivel mondial.

De 2.500 de ani, inima orasului este Piazza Maggiore, piata centrala, pentru ca locuitorii orasului nu se duc „in centru“, ci se duc „in piata“. Un spatiu primitor in care se „deschid“ cele mai importante cladiri publice: Palatul Regelui Enzo (in Evul Mediu, inchisoarea orasului, o cladire intunecata ce tradeaza o epoca in care nu exista iertarea), Palatul Podestà (din perioada Renasterii, secolul al XIII-lea), eleganta Fintina a lui Neptun (din secolul al XVI-lea, cu o apa limpede care a izvorit nu pentru a potoli setea bolonezilor, ci pentru a sarbatori puterea Papei de la Roma), Palatul Notai si Palatul Bianchi.

aeroport bologna
este situat la 6 km N-V de orasul Bologna

Cum ajung in Bologna? - Aeroportul International Guglielmo Marconi se afla la doar citeva minute de centru orasului spre care se poate ajunge cu Aerobus-ul sau taxi-ul (15 EUR).

O alta varianta este de a calatori cu trenul. Datorita pozitionarii centrale, Bologna a devenit un centru important pentru transportul pe calea ferata in nordul Italiei. Exista legaturi directe cu Venetia si Roma.

Cat costa o zi in Bologna? - Sunt acceptate cartile de credit si debit in magazinele si restaurantele mari, dar vei avea nevoie de numerar in cafenele si bilete pentru transportul in comun. Cel mai sigur este sa folosesti ATM-urile bancilor pentru a extrage cash. O camera de hostel in Bologna costa intre 30 - 50 EUR pe noapte, iar la un hotel de trei stele preturile incep de la 50 EUR pe noapte.

**Ce poti vedea in Bologna? - Cele mai importante muzee: **poti incepe cu Muzeul Arheologic – pentru colectia sa vasta de antichitati din civilizatia egipteana si obiecte de epoca romana, apoi mergi la Pinacoteca Nazionale di Bologna (Galeria de Arta) care contine importate lucrari de pictura din sec. XIII-XVIII  si in cele din urma sfirseste ziua printr-o incursiune in lumea motocicletelor boloneze Ducati; Simbolurilor orasului: Piazza Maggiore inconjurata de Bazilica San Petronio, cladirea Primariei amplasata intr-un palat din sec. XIV, arcada dei Bianchi si Palazzo del Podestà. Cutreiera una din principalele strazi din Bologna, Via Rizzoli, care se deschide la un capat spre Piazza di Porta Ravegnana. Aici vei gasi cele doua turnuri din sec. XII si ele simboluri ale Bologniei – Asinelli si Garisenda. Alt simbol pe care trebuie sa-l vezi neaparat este Fontana di Nettuno (Fintina arteziana a lui Neptun) construita in 1563. Iar daca vrei sa suprinzi o panorama a orasului traverseaza cele 666 de arcade ale Santuario della Madonna di San Luca (Biserica Sf. Luca); Foste gradini private ale nobilimii: Giardini Margherita, Parco Montagnola, Orto Botanico sau Parco Cavaioni. Daca esti pasionat de automobile, vei dori probabil sa explorezi muzeul unei din cele mai scumpe masini italiene din lume – Lamborghini (care se afla la 34 km de Bologna) si Muzeul Ferrari (la 54 km de oras).