Blue Air

Zboruri din Faro

Daca esti interesat de o vacanta in Europa, una din destinatiile pe care o recomandam este Portugalia, mai exact municipiul Faro din regiunea Algarve. Cunoscut in vremurile pre-romane drept Ossonoba, Faro reprezinta cel mai sudic oras din Portugalia Continentala si este punctul de sosire pentru majoritatea turistilor. Un avantaj il constituie faptul ca Aeroportul Faro se afla la o distanta foarte mica de oras. Acest centru administrativ al zonei se bucura de lagune, lacuri sarate si de o frumoasa plaja care face parte dintr-o rezervatie naturala ce se intinde pe 17.000 ha. Arhitectura cladirilor din Centrul Istoric incanta privirile oricarui vizitator fiind construite in stil maur si varuite intr-o gama variata de culori vii.
Traseul turistic ar trebui sa contina obiective turistice precum:
1.    Parcul natural Ria Formosa este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Portugalia si gazduieste foarte multe specii de pasari migratoare, flora si fauna salbatica. O buna parte din aceasta rezervatie este formata din lagune, insule cu nisip si multe peninsule.

2.    Plaja Praia de Faro este principala plaja ce are deschidere spre ocean si este la o distanta de 10 km de oras. Aceasta se afla pe insula Ilha de Faro iar legatura de tarm se realizeaza printr-un pod. Turistii pot petrece timpul aici facand cumparaturi din diverse magazine sau relaxandu-se in cafenele, restaurante si baruri.

3.     In nordul pietei Sf. Petru se pot remarca doua turnuri gemene in stil baroc ce apartin bisericii Fecioara de pe Muntele Carmel - Igreja do Nossa Senhora do Carmo.  Biserica a fost construita in anul 1719, insa fatada acesteia a fost finalizata abia dupa cutremurul din 1755. In interiorul acesteia se afla o constructie mai putin obisnuita, Capela Oaselor  - Capela dos Ossos ridicata in secolul XIX. Interiorul capelei este decorat cu oasele si craniile a peste 1.000 de calugari; este un simbol al vietii efemere dar, in acelasi timp, un simbol al reciclarii supreme.

4.    Catedrala Se dateaza inca din anul 1251 si poate fi gasita in centrul vechi al orasului Faro. Dupa ce a fost distrusa de un cutremur in anul 1755 a fost reconstruita prin combinarea a mai multor stiluri: gotic, renascentist si baroc. Singurele elemente din structura originala ce au ramas intacte si pana in zilele noastre sunt turnul catedralei si o fereastra.

5.    Una din legendele locale spune ca Poarta Odihnei – Arco de Repouso este locul unde regele Alfonso al III-lea sa odihnit aici dupa ce a recastigat orasul Faro de sub dominatia maurilor. In jurul acestei porti se gasesc unele dintre cele mai vechi sectoare ale zidului orasului Faro.

6.    Un alt obiectiv turistic ce merita toata atentia este Palatul Estoi. Desi in zilele noastre el serveste ca hotel, s-a pastrat stilul epocii in care a fost construit.  La exterior, cladirea este acoperita cu placi ceramice decorative si cu modele florale, iar la intrarea principala se afla un templu si o copie a statuii celor Trei Gratii pe o scoica a sculptorului italian Antonio Canova.
Pentru a avea o vacanta frumoasa, pe langa obiectivele turistice, descopera bucataria portugheza, delecteaza-te cu vinurile dulci si tari, bucura-te de atmosfera prietenoasa dar si plina de viata ce infasoara tot tinutut!