Blue Air

Zboruri din Ibiza

Ibiza
Numita si Insula Alba datorita arhitecturii sale este o insula din Arhipelagul Baleare ce apartine Spaniei.
Considerata ca fiind una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume datorita vietii nocturne si diversitatii culturale, insula atrage milioane de turisti anual.
Printre cele mai importante obiective turistice ce merita vizitate daca va ganditi sa petreceti vacanta in Ibiza, amintim:
Centrul Vechi se caracterizeaza prin cladirile sale construite in stil renascentist, cu caracter cultural, politic sau religios si unde se poate vedea cel mai bine cultura si traditiile reprezentative insulei.
Zidurile Renascentiste au fost cele care de-a lungul timpului au protejat orasul de atacuri si care au fost in continua modernizare pentru a tine pasul cu dezvoltarea tehnicii de razboi. In 1555 zidurilor le-au fost adaugate 6 bastioane  iar in 1575 s-a construit  Poarta del Mar, care era o cladire in memoria regelui Felipe al II-lea.
Ruinele Feniciene reprezinta cea mai veche asezare din Ibiza si locul de unde a inceput dezvoltarea orasului. In anul 1999 acestea au intrat in Patrimoniul UNESCO.
Catedrala Santa Maria caracterizata printr-o arhitectura in stil gotic dar si baroc. Icoana care o infatiseaza pe Sfanta Maria este considerata facatoare de minuni, iar slujbele se tin odata pe saptamana.
Statuia Preasfintitei Inimi a lui Iisus construita de catre cei ce au castigat razboiul civil din Spania, reprezinta un obelisc cu chipul lui Iisus.