Blue Air

Zboruri din Larnaca

Larnaca este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, dar aici traditia se imbina in chip inspirat cu modernitatea, astfel ca asezarea are cate ceva de oferit oricarui turist. Inca de la prima vizita veti descoperi cu incantare frumusetea Ciprului. Plajele cu nisipuri aurii, apa marii, nenumaratii palmieri ametitor de inalti, numarul impresionant de cluburi, baruri, restaurante si localuri care impanzesc zona de tarm, vremea placuta, totul se imbina intr-o experienta de neuitat.

In Larnaca veti gasi numeroase obiective turistice si culturale, fiecare avand ceva aparte, o poveste interesanta si colectii de obiecte fascinante. Calatoria in Larnaca poate incepe cu o plimbare prin oras, pana la Muzeul Medieval, gazduit in incinta unui fort de secol XVII, la unul dintre cele mai importante locuri sfinte din zona, Agios Lazaros Church (Biserica Sf Lazar), sau la Muzeul de Arheologie din Larnaca, cu bogatele sale colectii de piese descoperite in regiune, datand din epoca Neolitica pana in cea a stapanirii romane.

aeroport larnaca
este situat la 8 km de oras.

Cum ajung la aeroport? -Se poate ajunge la aeroport din Larnaca şi Ayia Napa pe şoseaua A3.

Parcare: Parcarea cu 500 de locuri se găseşte chiar în faţa terminalului. Se plăteşte pe oră şi nu există spaţii de parcare pe termen lung (în orice caz, parcarea este ieftină).

Închirieri de maşini:Există o multitudine de companii de oferă spre servicii de închirieri maşini: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt şi Thrifty, toate reprezentate prin birouri aflate la Sosiri.

Transport public: Taxi: Transportul de la aeropot către Larnaca şi către hotelurile de lângă plajă se face în special cu taxiuri private, disponibile non-stop (durata călătoriei - 15 minute); un panou cu tarife poate fi întâlnit la Sosiri. Cyprus Airport Transfers(tel: (026) 323 422; www.cyprus-airport-transfer.co.uk) şi Acropolis Transport (tel: (024) 622 000; www.acropolis-transport.com) pot oferi şi servicii de taxi pentru minibus; Autocare: Există autocare ce fac legatura cu oraşul pentru pasagerii ce călătoresc pe cursele charter.

Birou de informaţii: Un birou de informaţii turistice poate fi localizat la Plecări, la fel şi birouri de informaţii ale diferitelor companii aeriene situate în zonele cu trafic intens.

Facilităţi aeroport: Bani şi telecomunicaţii: Există trei bănci localizate în zonele cu trafic intens de pasageri şi un oficiu poştal (închis duminica şi de sărbătorile legale); Mâncare şi băuturi:În zonele intens circulate există o cafenea, un bar şi un restaurant în zona Plecări; Cumpărături:Magazine cu suveniruri, librarii şi presă şi de asemenea, magazin duty-free; Bagaje:Biroul de bagaje pierdute se află în zona Sosiri; Alte facilităţi:Acestea includ servicii de prim-ajutor, un salon VIP şi o sală pentru părinţii cu copii; Facilităţi conferinţe şi de afaceri:Un centru pentru afaceri (tel: (024) 692 661) este disponibil în salonul Cyprus Airways, în zona Plecări; Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi:Aeroportul este dotat cu toalete, ascensoare, scaune cu rotile şi ambulift şi de asemenea, există locuri de parcare dedicate acestor persoane; Hoteluri: situate în apropierea aeroportului: Hotelul Larco, Hotelul Adonis Beach şi Hotelul Layiotis  Apartments.

Atractii turistice: Ruinele orasului antic Kitium(sau Kition) reprezinta cel mai important sit arheologic din Larnaca; Lacul Sarat se afla in apropiere de aeroportul international Larnaca; Hala Sultan Tekkese afla pe malurile Lacului Sarat si este o manastire crestina; alte doua monumente ce nu trebuie ocolite, mai ales de credinciosi, sunt Biserica Sf. Lazar (unde se presupune ca se gasesc moastele Sf. Lazar; tot aici se afla si Muzeul Bizantin) si Biserica Ayia Phaneromeni (o capela construita in pamant, cu puteri magice de vindecare); Manastirea Stavrovounieste prima manastire din Cipru; Choirokoitia este un sit arheologic inclus in patrimoniul UNESCO; Fortul Larnacase afla pe plaja, langa strada Ankara; in Larnaca exista numeroase muzee care va vor impresiona: Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul District (artefacte din perioada neolitica si romana), Muzeul Arheologic (Eparkhiakó Mouseio), Muzeul Medieval (in incinta Fortului Larnaca).