Blue Air

Zboruri din Lyon

Lyon este situat in partea central-estica a Frantei, este capitala departamentului Rhone si a regiunii Ron-Alpi.Este un oras foarte bine dezvoltat din punct de vedere economic cu ramuri in servicii, industria mecanica, textile, chimica si farmaceutica.

In anul 1998 cartierul Vieux Lyon, colina Fourviere si colina Croix-Rousse au intrat in Patrimoniul Unesco.Este o suprafata de aproape 500 ha care cuprinde vestigii de la formarea orasului in secoul unu I.Hr. pana in prezent.

In 1985 fratii Lumiere au fost cei care au pus bazele cinematografiei, astazi Institutul Lumiere detine multe din inventiile lor dar si obiecte ale istoriei timpurii ale cinematografiei si fotografiei.

Casa Operei Nationale din Lyon a fost renovata de catre Jean Nouvel intre anii 1985-1993 si care acum ii poarta numele, a fost prima data deschisa in anul 1831.

Muzeul African din Lyon este cel mai vechi din Franta specializat pe exponate din Vestul Africii.Deschis prima data in 1861, iar in prezent cuprinde peste 2100 de exponate impartite in 3 categorii: viata de zi cu zi, viata sociala si viata religioasa.

Lyon Dubay city este un proiect prin care unele districte din Lyon sunt construite in Dubai si e un punct important pentru turistii care viziteaza orasul.

Gastronomia orasului este una dintre cele mai renumite, fapt pentru care Lyonul mai este numit si capitala gastronomica a lumii.Bouchon-ul este un restaurant tipic din Lyon care serveste felurile de mancare specifice orasului, precum carnatii uscati, pate de rata sau friptura de porc.Doua dintre cele mai renumite regiuni de cultivare a vitei-de-vie din Franta se afla langa Lyon, regiunea Beaujolais la nord si Cotes du Rhone la sud.

Pe data de 8 decembrie are loc Sarbatoarea Luminilor dedicata Sfintei Fecioare iar lyonezii pun in ferestre lampioane aprinse.

In oras au sediile si multe companii internationale de renume precum Euronews, Lyon Airports, Sanofi Pasteur, Boiron, Renault Trucks, Irisbus sau Interpol.

Informatii utile - Cum ajung la aeroport?

aeroport lyon Lyon–Saint Exupery Airport localizat la est de oras, este folosit atat pentru curse interne cat si internationale si reprezinta un punct major de transport care leaga intreaga regiune.Aeroportul face legatura si cu Marseille si Paris datorita conectarii sale la reteaua de trenuri TGV, iar autocarele fac legatura intre aeroport si localitatile din regiune, totodata aeroportul are si o linie de metrou catre centrul orasului.