Blue Air

Zboruri din Milano - Bergamo

Din punct de vedere cultural si social, Milano este fara indoiala unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Europei si unul dintre cele mai vibrante orase ale Italiei. Cei mai faimosi creatori de moda de pe glob isi au cartierele generale aici si renumitele strazi cu magazine din Milano atrag zilnic mii de turisti. Dar Milano nu e doar Capitala modei, orasul avand mostenirea de cultura si stil pe care o astepti de la un oras italian.

Printre punctele de atractie: Duomo di Milano (a treia mare biserica Catolica din lume), pietele si galeriile de arta (printre care "Cina cea de Taina" a lui Leonardo da Vinci).

aeroport MILANO BERGAMO
se găseşte la aproximativ 45 de km la nord-estul oraşului Milano şi la 5 km de Bergamo.

Cum ajung la aeroport? - La aeroportul Milano Bergamo se poate ajunge pe drumul A4 Milano-Veneţia, ieşirea Seriate

Transfer cu trenul: La 5 km de aeroportul Bergamo se găseşte gara feroviară. Între aeroport şi gara feroviară se poate circula cu autobuzul local Azienda Transporti Bergamo pentru numai 1,5 Euro. Mersul trenurilor Trenitalia din/către Bergamo poate fi consultat pe pagina de internet

Transfer cu autocarul: Între aeroport şi gara feroviară care se găseşte la 5 km, în Bergamo se poate circula cu autobuzul local Azienda Transporti Bergamo (Atb) pentru numai 1,5 Euro.

Atractii turistice: Domul din Milano - Duomo: Catedrala Santa Maria Nascente, pe scurt Domul din Milano, se gaseste in Piazza del Duomo si este a treia biserica ca marime a Crestinatatii (depasita numai de San Pietro din Roma si de Catedrala din Sevilia; Scala din Milano - Teatro alla Scala: Poate cea mai importanta opera din lume, La Scala din Piazza della Scala, dispune de un proaspat renovat auditoriu din catifea rosie; Piazza Duomo: este cea mai importanta piata din Milano si una din cele mai importante atractii turistice din capitala modei si afacerilor din Italia; Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci: gazduieste o colectie vasta compusa din peste zece mii de piese, atat obiecte originale cat si machete sau modele, expuse intr-un spatiu de 23.000 de metri patrat; Castello Sforzesco: dupa Duomo, Castello Sforzesco este principalul obiectiv turistic din Milano datorita celor 12 mini-muzee si a diverselor obiecte ce dateaza din paleolitic pana in anii 1950.