Blue Air

Zboruri din Napoli

Napoli este un oras bogat in monumente istorice si traditii, anual primind un numar mare de vizitatori. Centrul istoric al orasului incepand din anul 1995 face parte din patrimoniul mondial si este unul dintre cele mai mari centre urbane de pe aceasta lista. Centrul istoric cuprinde mai mult de 150 de biserici, aproximativ 300 de cladiri cu caracter religios, palate, 30 de muzee, monumente, obeliscuri si fantani arteziene.

Napoli este in mod particular cunoscut pentru castelele sale: Castel Nuovo (cea mai cunoscuta constructie a orasului), Castell dell'Ovo, Castel Capuano, Palatul Regal, Palazzo del Panormita (este cea mai frumoasa cladire renascentista din oras).

Aeroportul International Napoli
este situat la 7 km (4 miles) nord-est de centrul orasului Naples.

Cum ajung la aeroport?

Transport public si taxi: Taxi: Taxiurile au tarife aprobate de Consiliul Orasului Napoli, pentru a beneficia de acest tariff clientii trebuie sa cumpere vouchere de taxi de la biroul pentru clienti si trebuie sa verifice ca soferii de taxiuri apartin acestei retele inainte de a urca in taxi. Taxiurile se gasesc la Terminalul Sosiri in fata; Autobuz:Autobuzele nr 14 si 15 pleaca la fiecare 25 de min pana la Gara centrala din Napoli.

Facilitatile aeroportului:

Servicii finaciare: O banca este localizata pe partea din dreapta a terminalului si este deschisa intre 8:30 – 13:30 si 14:45 – 16:15.

De asemenea se mai gaseste si un oficiu postal deschis intre 8:00 si 19:00.

In terminale se mai gasesc birouri de schimb valutar , transfer banii, birouri pentru asigurari medicale, si cabine telefonice.

Restaurante: La primul etaj al terminalului 1 se gasesc doua baruri si 2 restaurante cu specific napoletan.

Magazine: La primul etaj al terminalului 1 sunt numeroase magazine de suvenirurui, duty free si un magazine de telofonie mobile (unde clientii cu telefoane mobile conectate la retele italiene pot sa isi reincarce cartelele), un magazin de bijuterii, unul de ochelari de soare si acesorii.

Alte facilitati: Un birou de informare al turistilor la Sosiri unde pot fi facute rezervari la hotel.

Hoteluri langa Aeroport: Holiday Inn este localizat la 2 km de aeroport si are un serviciu de shuttle bus gratuit. Millenium Hotel este localizat la 100 m si se poate ajunge la el pe jos sau cu autobuzele Nr 3S sau 15.

Atractii turistice: Piazza del Plebiscito din Napoli; Portul de Ambarcatiuni Napoli; Palatul Regal; Palatul Doria d`Angri; Teatrul San Carlo; Palazzo Reale este unul dintre simbolurile orasului Napoli; Monte di Pietà a fost construita la inceputul secolului XVI si a fost o proeminenta institutie caritabila. In prezent, cladirea este cunoscuta datorita gradinii frumoase, interioarelor somptuase si a Capellei della Pieta, decorata cu fresce minunate pictate de Belisario Corenzio; San Francesco di Paola este un templu religios a carui arhitectura este inspirata de Pantheonul din Roma; Situat in centrul orasului, in Piazza San Gaetano se afla Napoli Sotterranea - Subteranul Napoli, o serie fascinanta de tuneluri, pasaje, scari, toate conducand spre numeroase sali si holuri; Palazzo Gravina este un splendid palat renascentist, construit in anul 1513 pentru Ferdinando Orsini, Ducele de Gravina; Palazzo Serra di Cassano (Serra di Cassano Palace) se afla in Via Monte di Dio, unul din cele mai frumoase cartiere din Napoli; Teatro San Carlo este cel mai faimos teatru din Napoli, a fost ridicat in 1737, iar constructia sa a durat doar 8 luni; Gradoni Di Chiaia este una dintre cele mai faimoase strazi din Napoli; Duomo di Napoli este simbolul orasului si principala biserica din Napoli. Constructia Domului a inceput in secolul XII si a fost terminata la inceputul secolului XIV; alte biserici din Napoli cu o semnificatie aparte sunt: San Gregorio Armeno, Santa Chiara, Chiesa San Domenico Maggiore si Gesu Nuovo; Castel dell'Ovo este o fortareata impozanta pe litoralul orasului Napoli; Castel Sant'Elmo este o cladire cu 6 etaje care dateaza din anul 1329 - folosit initial ca inchisoare; Museo Archeologico Nazionale (Muzeul National de Arheologie) detine un patrimoniu de peste 300 de piese; alte muzee care merita vizitate sunt: Museo Nazionale di San Martino (istoria, arta si cultura napoletanilor), Museo Duca di Martina (colectii de figurine din portelan), Castel Nuovo Museo Civico (picturi din secolul XV, colectii din piese de argint si bronz din secolele XV – XIX), Museo Nazionale di Capodimonte (picturi superbe, piese de arta decorativa, picturi celebre: Madonna de Botticelli, Annunciation de Filippino Lippi si operele lui Caravaggio); Piazza Plebiscito - principala piata a orasului - se afla foarte aproape pe Golful Napoli; Acquario este cel mai vechi din Europa; Edenlandia este un parc de distractie din Napoli.