Blue Air

Zboruri din Paris

“Intotdeauna vom avea Parisul…” Intrat in istorie ca unul dintre cele mai iubite si vizitate orase ale lumii, Parisul te imbie cu o oferta pe care nu o poti refuza: istorie, cultura, viata de noapte, shopping, culori, forme arhitecturale, atmosfera toate pentru toate simturile si toate gusturile, toate situate in acelasi loc. Este un oras de care te indragostesti irmediabil, un oras care te imbie la fiecare colt cu un lucru unic.

Este locul in care poti vedea cele mai romantice locuri din lume de la Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame, pana la muzeul Louvre cu vestita Gioconda.  Pe langa acestea mai poti vizita Biserica Sacre Coeur din Montmartre, Turnul Montparnasse, Louvre, Gradinile Tuilerie, Champs Elysees, Circul Place de l’Etoile, La defense, Grande Arche, Muzeul Invalides, Biserica Pantheon, Conciergerie, Statuile Libertatii de pe insula Cygnes si din Gradinile Luxemburg, Palatul Garnier, Opera Paris, Sorbona, Cartierul Latin, Biserica de la Madeleine, Gradina Palatului Regal, Gradina Luxemburg, Gradina Plantelor, Parcul Monceau, Parcul Buttes Chaumont si Parcul Monceau, Padurea Vincennes, Parcul Villette, Mica Centura.Este locul in care te indragostesti.

Cum ajung la aeroport? Aeroportul este situat in zona Tilles, chiar la iesire din orasul Beauvais, la 80 de km nord-vest de Paris.

Autobuz: Este cel mai bun mijloc de transport, deoarece autobuzele circula intre aeroport si zona Maillot din Paris zilnic. Fiecare transport spre Paris pleaca dupa 20 de minute de la sosirea fiecarui avion si cele dinspre Paris spre aeroport, cu trei ore inainte de imbarcare. Taxa de transport este de numai 14 euro si dureaza 80 de minute. Pentru Paris, iti poti achizitiona bilete direct de la chioscul din afara aeroportului. Nu sunt acceptate carti de credit. Autobuzul te va duce pana in nordul zonei Hotelului Concorde-La Fayette la Portul Maillot. Din parcare, trebuie sa faci dreapta si sa mergi spre Centrul de Congres din Paris si acolo vei gasi o gura de metrou si o statiei pentru trenurile RER.

Pentru plecarile din Paris, trebuie sa iesi din statia RER sau de la metrou, din Portul Maillot si sa te duci spre partea de nord a Hotelului La Fayette. Peste drum se poate vedea o parcare. Biletele le poti achizitiona direct de la sofer. Este bine sa ajungi cu cel putin 3 ore si un sfert inainte de plecarea avionului tau, sau chiar si mai devreme, pentru a te asigura ca vei prinde un autobuz.

Tren: C urse ale SNCF, Serviciul Cailor ferate Franceze, circula intre Gara de Nord si Beauvais. Calatoria dureaza insa o ora si apoi trebuie sa mai faci un drum de 15 minute de la gara pana la aeroport. Asa ca mai bine iei autobuzul.

Microbuze: Exista curse cu masini de 7 locuri, de la aeroport si pana la orice hotel din Paris. Partea proasta este ca sunt de cateva ori mai scumpe decat tariful de la autobuz.

Taxi: O cursa pana in Paris te costa intre 120 si 160 de euro, ceea ce poate varia in functie de timpul zilei. Insa, daca iti permiti o astfel de cursa, sigur nu vei calatori cu buget redus.

Atractii turistice:  Arcul de Triumf un adevarat simbol al Parisului; Champs-Elysees cel mai celebru bulevard din lume; Turnul Eiffel care poate fi vazut din orice punct al orasului; Notre Dame nu este cea mai mare catedrala din lume, dar cu siguranta este cea mai faimoasa; Cabaretul Moulin Rouge a fost construit in anul 1889 de catre Josep Oller.