Blue Air

Zboruri din Torino

Orasele Torino si Cuneo fac parte din regiunea Piemonte, regiune asezata in nord-vestul Italiei si bogata in resurse turistice de orice tip: de la atractii culturale la cele naturale, de la gastronomie la posibilitatea practicarii sporturilor de orice fel . Apropierea de Alpii Italieni occidentali fac ca in aceasta regiune sporturile de iarna sa ocupe un loc de importanta vitala.Sa nu uitam ca aici au avut loc Jocurile Olimpice de iarna  Torino 2006. Statiunile de ski sunt numeroase si ofera oportunitati de vacanta pentru toate gusturile si toate buzunarele.

Unul dintre simbolurile de referinta ale orasului este Mole Antonelliana (sec. XIX), in cadrul caruia functioneaza Muzeul National al Cinematografiei italiene. Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul (sec. XV) gazduieste Giulgiul din Torino, o panza veche cu o urma imprimata de corpul unui om, despre care se crede ca este panza care l-a acoperit pe Isus in mormantul sau. Muzeul antichitatii egiptene din oras gazduieste a doua cea mai valoroasa colectie egipteana din lume, dupa cel din Cairo.

aeroport torino
situat la 65 km de Torino, 16 km de Cuneo; 68 km de Asti; 40 km de Alba; 95 km de Savona si 140 km de Genova.

Cum ajung la aeroport? La aeroport se ajunge urmând autostrada Torino-Savona A6, spre ieşirea Marene

COMPANIA CTL (Consorzio Transporti Lombardi)

- pret pe segment - 9,5 euro
- biletele se pot cumpara in autobuz

Parcare: 400 de locuri de parcare disponibile

Închirieri de maşini: Hertz, Budget

Transport public

Tren:aeroportul este legat de Torino printr-o linie de cale ferată. Trenurile pleacă la fiecare aproximativ 20 de minute. 

Autobuz: linie directă spre Torino. Biletul costă 11 euro. 

Taxi: mai multe companii prezente pe aeroport.

Facilităţile aeroportului

Birou de informaţii: da

Mâncare şi băuturi: cafenea şi restaurant în interiorul aeroportului

Bani şi telecomunicaţii: ATM-uri, casă de schimb valutar, internet wireless

Business: VIP Lounge

Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: lifturi verticale, locuri de parcare, rampe şi echipamete speciale, asistenţă medicală

Atractii turistice: Basilica Superga; Casa de Savoia - a fost facuta  în secolul al XI-lea la începutul regiunii istorice Savoy; Palatul Madama reprezinta un adevarat centru metaforic si geografic al orasului; Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul gazduieste Giulgiul din Torino; Castello Reggia di Venaria Reale - este una din resedintele Savoy în Piemont, probabil cu cea mai mare dimensiune.