Blue Air

Zboruri din Valencia

Valencia este un oras cu multiple atractii istorice si culturale, care si-a castigat, in acelasi timp, renumele de important centru financiar si economic al Spaniei. Fondat de romani, orasul a cunoscut, de-a lungul timpului numeroase culturi: romana, vizigota, maura, aragoneza.Gratia monumentelor si muzeelor se impleteste astazi cu indrazneala arhitecturii moderniste, Valencia fiind unul dintre cele mai fermecatoare orase cosmopolite ale Europei.

aeroport valencia
este situat la 8 km (5 mile) la vest de Valencia.

Cum ajung la aeroport?

Informaţii auto: Aeroportul Valencia este situat în vest oraşului, în zona Manises şi Quart de Poblet. Drumul naţional  N-220, ce leagă şoseaua A-3 de şoseaua N-335, duce la aeroport.

Parcare: Parcarea aeroportului este situată la ceva distanţă de terminalul pentru pasageri, iar un serviciu de autobuze transportă pasagerii de la parcare la terminal.

Închiriere maşini: Companii de închiriere maşini: Avis, Centauro, Europa Rent a Car, Europcar şi Hertz.

Transport public

Taxi: Taxiuri pot fi luate chiar din faţa sălii de Sosiri. Companiile ce deservesc aeroportul sunt: Radio Taxi Manises, Radio Taxi Valencia şi Telephone Teletaxi.

Transfer: Un autobuz Aero-Bus circulă direct de la aeroport către centrul oraşului, la fiecare 20 minute. 

Autobuze: Autobuzul local 150, operat de Autoritatea Metropolitană de Transport, circulă între aeroport şi staţia centrală de autobuze între orele 05:25-23:55. Nu este la fel de frecvent ca Aero-Bus-ul şi nu este direct însă este mai ieftin decât autobuzul expres.

Birou de informaţii: Există un birou de informaţii situat în centrul clădirii terminalului precum şi un oficiu de informare turistică.

Facilităţi aeroport:

Bani şi telecomunicaţii: Există bancomate la parter şi la primul etaj. Quick Change oferă servicii de schimb valutar.

Mâncare şi băuturi: Există patru cafenele şi câteva restaurante, inclusiv Grill & More (specialităţi grill) şi restaurantul Foodlasa(mâncare din bucătăria locală).

Cumpărături: La terminal veţi găsi câteva magazine, incluzând Aldeasa, ce comercializează parfumuri, cosmetice, îmbrăcăminte şi accesorii, ţigări, băuturi şi multe altele. Atlantica- ceasuri, bijuterii şi suveniruri din sticlă; Bahia Center - produse pentru copii şi accesorii pentru călătorii; Delicatessen- mâncăruri fine, vinuri, produse de ceramică. Există de asemenea o farmacie.

Alte facilităţi: O capelă este situată pe etajul al treilea. Serviciul de prim-ajutor este disponibil la parter.

Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: Aeroportul Valencia are mai multe echipamente şi facilităţi pentru asigurarea accesul optim al persoanelor cu dizabilităţi, incluzând rampe de acces, ascensoare publice cu sistem de indicare a etajului şi numerotare Braille, spaţii de parcare şi birou de informaţii specializat.

Hoteluri: Ibis Valencia Aeropuerto şi Hotel Tryp Azafata sunt amândouă situate în Manises, la 5 minute de aeroport. Ibis Valencia Bonaire este şi el situat la 5 minute de aeroport.

Atracţii turistice: Piaţa Mercado Central - are mai bine de 8.000 de metri – se spune că este una dintre cele mai mari pieţe din Europa; Piaţa Redonda (Plaza Redonda) - ridicată între 1839 şi 1856 cu scopul de a reuni în acelaţi loc toate pieţele din cartier; Bursa Mătăsii (La Lonja de Seda) - un altar închinat comerţului; Piaţa luptelor cu tauri (Plaza de toros) - este una dintre tradiţiile cele mai importante, iar fiecare oraş important are un loc dedicat acestui tip de “activitate culturală"; Cinematograful Hemisferic (Hemisferic) - spectatorii pot vedea proiectiile direct pe tavan deoarece sunt asezati pe fotolii foarte inclinate, avand astfel un camp de vizibilitate asupra intregii cupole pe care are loc proiectia; Muzeul Stiintelor (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe) - se afla in incinta Orasului Artelor si Stiintelor si se intinde pe o suprafata de 20 de mii de metri patrati; Acvariul (Oceanogràfic de la Ciudad de las Artes y las Ciencias) - din Orasul Artelor si Stiintelor  prezinta pasari si pesti de pe tot globul, in mini-habitate bine delimitate.