Glasgow

Zboruri din Glasgow

Glasgow este cel mai mare oras din Scotia si al treilea ca marime din Marea Britanie dupa Londra si Birmingham avand o populatie de aproximativ 1.2 milioane de locuitori.

Pornind de la o mica asezare rurala pe raul Clyde, Glasgow a devenit cel mai mare port maritim din Marea Britanie.Economya orasului este bazata pe industrie, servicii si comunicatii.

Turismul este o sursa de venit importanta, orasul find a doua destinatie turistica din Scotia si a cinciea din Marea Britanie.Foarte putine lucruri au mai ramas in oras din epoca medievala, mare parte a orasului fiind din secolul al 19-lea din epoca victoriana precum cladirea principala a Universitatii din Glasgow, Cladirea Primariei si Muzeul de Arta Kelvingrove.

Alte cladiri si alocatii care atrag turisti in Glasgow sunt:

Centrul pentru Stiinta, un loc minunat pentru copii cat si pentru adulti cu exponate care te fac sa te simti in alta lume.

Tall Ship este o nava care a fost transformata in muzeu si se afla pe raul Clyde unde turistii pot face un tur care prezinta istoria constructiei de anve a orasului din perioada secolului al 19-lea.

Willow Tearooms este locatia perfecta pentru relaxare si pentru a savura un ceai delicios alaturi de prajuturi ale casei si de a va bucura de arhitectura cladirii in stil Art Deco proiectata de catre Charles Rennie Mackintosh in 1904.

Centrul St. Enoch este locul ideal pentru cei carora le place sa petreaca timpul la cumparaturi.complexul avand o multitudine de magazine si boutiq-uri ale marcilor renumite din lume.

Titan Clydebank este o macara cu o inaltime de 50 m si este una din cele mai renumite atractii turistice, reprezentand durabilitatea cu care se construiau nave in aces loc, iar privelistea din varf este una splendida

Orasul are 3 aeroporturi la o distanta de aproximativ 45 de minute de centru, dar cel mai importanti si cel mai apropiat este Aeroportul Glasgow care se afla la aproximativ 10km de centrul orasului.

Informatii utile - Cum ajung la aeroport?

aeroport glasgow Accesibilitatea catre aeroport se face foarte usor atat cu transportul in comun ( tren sau autobuz) cat si cu masina personala.