Hamburg

Zboruri din Hamburg

Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania si al optulea din Europa.Este localizat in nordul Germaniei pe raul Elba si in prezent este principalul port german.

Arhitectura orasului este diversificata avand cateva cladiri inalte, bisericile fiind o parte importanta a monumentelor orasului cum ar fi Biserica Sf.Nicolaie care in secolul al 19-lea a fost cea mai inalta cladire din lume.

Orasul este strabatut de o multitudine de rauri, parauri si canale peste care au fost construite peste 2500 de poduri, mai multe decat Londra, Amsterdam si Venetia la un loc.

Peste 40 de teatre si peste 60 de muzee sunt in Hamburg si anual este vizitat de milioane de turisti care vin la concerte, teatre, festivaluri si alte evenimente culturale.

Printre cele mai vizitate obiective sunt Portul Hamburg, Primaria, Biserica St.Michael, Opera, Gara Centrala.

Hamburg este un nod de transport important al tarii si principala cale feroviara catre tarile scandinave, iar Aeroportul Hamburg este cel mai vechi aeroport functional din Germania.

Informatii utile - Cum ajung la aeroport?

aeroport hamburg Aeroportul se afla la 8.5 km nord de centrul orasului.Are doua terminale conectate intre ele de Aeroport Plaza, o zona care cuprinde restaurante, magazine, locuri de relaxare si alte facilitati.

Cu trenul se ajunge cel mai usor din oras, la intervale de 10 minute pleaca trenuri din centrul orasului care duc direct in aeroport, dar la fel de usor se poate ajunge si cu autobuzul sau masina personala.