Lamezia Terme

Zboruri din Lamezia Terme

Lamezia Terme, pe scurt Lamezia, este un oras in regiunea Calabria din sudul Italiei.Orasul actual s-a format in 1968 dupa unirea municipelor invecinate Nicastro, Sambiase si Sant Eufemia Lamezia.

Castelul orasului se afla pe un deal de 320 m inaltime, in prezent fiind doar ruine.Conform surselor a fost construit de brutti (trib italic care locuia in sudul Italiei) sau de colonistii greci.

Turnul Cavalerilor de la Malta este o constructie imensa din piatra si a fost construit in 1550 de catre viceregele din Napoli si daruita cavalerilor care erau stationati acolo.

Ruinele abatiei Santa Maria di Corazzo pot fi vazuta langa Biserica Sant’Eufemia.A fost fondata in 1060 iar aici a trait Joachim of Fiore.

Muzeul Diocesan detine picturi din secolele 17 si 18, dar si o cutie de fildes din secolul al 12-lea apartinand culturii norman-araba.

Aeroportul International Lamezia Terme este principalul aeroport al Regiunii Calabria si a fost deschis in anul 1976 la care s-au adaugat lucrari de modernizare in anul 1982.

Informatii utile - Cum ajung la aeroport?

aeroport lamezia terme Datorita pozitionarii sale centrale in regiune aici se poate ajunge usor cu masina, trenul sau autocarul.