Madrid

Zboruri din Madrid

madrilene: www.munimadrid.es, de unde puteti descarca harti turistice si ghiduri cu punctele de atractie ale orasului si alte informatii utile.

INFORMATII UTILE - Distanta de la aeroportul Barajas pana la Madrid este de 12 km. Aeroportul Internaţional Barajas este cel mai mare aeroport al Spaniei, situat în Madrid. Aeroportul a început serviciul în 1928. Barajas este aeroportul principal pentru companiile de aviaţie Iberia şi Spanair. Are trei terminale şi în 2007 se va inaugura noua clădire mult mai extinsă şi cu mult mai multe facilităţi. Din centrul Madridului se ajunge în aeroport în numai 12 minute cu unul dintre cele mai moderne şi rapide metrouri din Europa. Aeroportul are un terminal de check-in chiar în centrul financiar al Madridului evitând problemele cu bagajele în aeroport. In februarie 2006 s-au inaugurat 2 clădiri , şi anume T4 si T4 Sattelite care au ca mijloc de transport intern metroul fără conducător. T4 este destinat exclusiv companiei Iberia dar şi altor câteva companii străine in colaborare cum ar fi chiar Tarom.


este situat la 12 km distanta de oras.

Cum ajung la aeroport?

Transfer cu autocarul: Madrid Card- un card turistic ce permite accesul gratuit la peste 40 de muzee, monumente si palate, transport, teleferic, parcuri, precum si discount-uri importante la multe restaurante si magazine. Pretul acestui card este de 25 de euro pentru 24 de ore (cardul se activeaza la prima sa utilizare) si poate fi cumparat inclusiv de la Aeroportul Barajas.

Reteaua de metrou madrilena este foarte dezvoltata, avand una dintre statii chiar la aeroport, astfel incat in 12 minute puteti ajunge in centrul orasului.

Pretul unui bilet este de aproximativ 1 euro.

Rent-a-car - Poţi închiria o maşina prin Avis.

Atractii turistice: Plaza Mayor, o piata mare din centrul orasului Madrid este foarte populara printre turisti si localnici deopotriva; Palatul Regal sau Palacio Real este cel mai mare si cu siguranta unul dintre cele mai impresionante palate din Europa; Singura strada care nu trebuie ratata in excursia la Madrid este Gran Via, o adevarata expozitie de arhitectura din secolul 20.