Roma

Zboruri din Roma

Roma este un oras pe care e bine sa il explorezi la pas, unde fiecare colt ofera o comoara nebagata in seama sau o panorama de neuitat. Coloane romane se inalta spre cer, alaturi de bazilici medievale. Sunetul apei revarsate din fantani umple aerul in fata palatelor renascentiste si romani exuberanti se inghesuie prin piatetele pline de culoare. Respirati aerul cezarilor din forumul roman, plimbati-va prin Colloseumul amenintator, minunati-va de splendorile Palatului Vaticanului - si va veti intreba, cu siguranta, daca aceasta poate fi capitala unei natiuni industriale moderne sau daca ati pasit inapoi in paginile cartilor de istorie!


se găseşte la o distanţă de 30 de km de centrul oraşului.

Cum ajung la aeroport? La aeroport se poate ajunge pe centura Romei Grande Raccordo Anulare (GRA) prin intermediul autostrăzii A12, direcţia Fiumicino.

Transfer cu trenul: LEONARDO EXPRESS: legătură directă între Aeroport – Gara Roma Termini. Trenul nu are opriri pe traseu şi trece la fiecare 30 de minute. Durata traseului: 35 minute; METROPOLITAN TRAIN FM1: DE LA AEROPORTUL FIUMICINO CĂTRE DIFERITE DESTINAŢII DIN sau ÎN AFARA CENTRULUI ROMEI. Trenul nu are opriri pe traseu şi trece la fiecare 15 de minute. Durata traseului depinde de destinaţiile finale; **Transfer cu taxiul: **Staţiile pentru taxiuri se găsesc înaintea clădirilor aeroportului. Timpul orientativ de călătorie către centrul Romei este de 40 de minute şi costă 50 de Euro.

Atractii turistice:  Coloseumul din Roma - cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman; Basilica Sf Petru - aceasta cladire mareata este centrul crestinismului; Pantheonul - Construit acum mai bine de 1800 de ani; Columna lui Traian - a fost ridicata intre anii 106-113 d.C. pentru a onora victoriile imparatului Traian in Dacia; Vaticanul: Orasul Vatican ocupa o suprafata de 0.44 km patrati si serveste drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din intreaga lume.