Stuttgart

Zboruri din Stuttgart

Stuttgart, capitala landului german Baden-Württemberg, se afla in centrul regiunii sud-vestice Stuttgart, in apropierea muntilor Padurea Neagra, din care izvorasc Dunarea si raul Neckar. Aproximativ 150.000 de firme si companii au sediul in Regiunea Stuttgart, zona fiind renumita pentru industria sa tehnologizata. Orasul este locul unde au fost inventate atat motocicleta cat si automobilul cu patru roti, fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondiala.


se află la 13 km (8 mile) sud de Stuttgart

Cum ajung la aeroport?

Indicaţii auto: Aeroportul este situat la marginea autostrăzii Autobahn A8 Karlsruhe-Munich. Folosiţi ieşirea din Stuttgart-Flughafen (nr.53) sau Bundesstrasse B27, apoi urmăriţi semnele pentru Sosiri (Ankunft) sau Plecări (Abflug). Vizitaţi website-ul aeroportului pentru hărţile detaliate.

Parcarea: Staţionarea pe termen scurt în parcările P1 şi P3 şi în parcările acoperite P4 şi P6; pentru staţionările prelungite folosiţi P0, P2 (acoperită), P8 (acoperită), P10 (acoperită) şi P11 (acoperită); prima oră în parcarea P0 este gratuită. Parcarea pe termen lung se găseşte şi în P4 în timpul verii şi se rezervă în prealabil. Parcările sunt deschise non-stop. Mai sunt locuri de parcare şi la P-Hotel.

Închiriere de maşini: Companiile de închirieri de maşini sunt Avis, Budget, Europcar, Hertz, National şi Sixt; agenţiile acestora se găsesc în terminalul 3 nivelul 2 (Sosiri).

Transportul public

Cu trenul: Aeroportul este conectat cu centrul oraşului Stuttgart prin trenurile S2 (Schorndorf) şi S3 (Backnang), care ajung la staţia centrală în 30 de minute. Din gara centrală Stuttgart, trenurile S-Bahn pleacă spre destinaţii diferite din Stuttgart, iar trenurile de mare viteză, express sau regionale către destinaţii din Germania. Staţia S-Bahn se află în Terminalul 1 la nivelul 1.

Cu autobuzul: Există câteva autobuze cu linii directe către diferite zone din jurul oraşului, care pleacă din afara Terminalului 1 de la Sosiri.

Taxi: Există un serviciu non-stop de taxi către Stuttgart (călătorie de 20 min); staţia de taxi se află în faţa Terminalului 1 nivel 3 (plecări).

Număr terminale: 4

Atractii turistice: Biserica Stiftskirche - unul dintre cele mai cunoscute repere din Stuttgart, sunt cele doua turnuri contrastante; Altes Schloss - impreuna cu Stiftskirche, Altes Schloss (Palatul Vechi) este cel mai vechi monument istoric al orasului Stuttgart; Konigsbau - a fost construita la mijlocul secolului al 19-lea, la frontiera de vest cu piata Schlossplatz din Stuttgart; Markthalle: este una din cele mai atractive piete din lume.