Se încarcă

Blue Air

Conditii transport animale vii

In cabina de pasageri se accepta transportul animalelor vii de mici dimensiuni din clasa PET (animal de companie + cusca, totalul fiind de maxim 6kg) caini sau pisici, in custi speciale, cu obligatia proprietarului de a tine cusca in brate sau sub scaunul din fata pe durata zborului. In acest caz transportul se face contra unei taxe de 35 EUR/ animal/ segment de zbor daca biletul / SSR-ul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si contra unei taxe de 50 EUR/ animal/ segment de zbor daca acest serviciu este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport.

Pasagerii care calatoresc cu PET (animal de companie, caine sau pisica + cusca de maxim 6kg) in cabina trebuie sa se prezinte la ghiseul de check-in din aeroport cu minim 90 de minute inainte de decolare, cu actele mentionate in art. 8.6.4, pentru a indeplini formalitatile necesare calatoriei cu PET, prezentarea la ghiseul de check-in fiind necesara si in situatia in care a fost efectuat check-in-ul online si/sau pasagerii nu au bagaj de cala ce trebuie inregistrat.

In cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, caini sau pisici, in custi standardizate in conformitate cu reglementarile IATA, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Transportul se poate face contra cost, la tariful de 75 EUR/animal/ segment de zbor aplicabil la greutatea bruta (cusca plus animal) daca biletul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si 100 EUR/ animal/ segment de zbor daca serviciul este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport. Daca animalul transportat + cusca depasesc impreuna 32KG, se va aplica o taxa suplimentara de 50 EUR/ 50 GBP/ 250 RON, taxa ce se poate plati numai in timpul formalitatilor de check-in.

Atat in cabina de pasageri, cat si in cala de bagaje pot fi transportati numai caini si pisici si numai in conditiile mentionate in articolele prezentului text.

Pentru a calatori cu animalul de companie intr-un stat membru al UE, animalele vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: - sa aiba un microcip implantat sub piele; - sa aiba carnet de sanatate; - vaccinul antirabic sa fie valabil; - sa aiba pasaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.

Pe zborurile catre Marea Britanie nu se accepta transportul animalelor vii, nici in cabina de pasageri, nici in cala de bagaje. Incepand cu 1 ianuarie 2012, pentru zborurile catre si din Irlanda se accepta transportul animalelor vii (caini si pisici), la care se aplica si reglementarile disponibile aici.

Pentru persoanele care calatoresc insotite de animalul de companie in cabina, alocarea locurilor se face pe penultimul rand, pentru a nu se crea nici un disconfort celorlalti pasageri.